perjantai 30. syyskuuta 2011

Arabian ALE!

Iittalan verkkokaupassa on Arabian astiasarjojen ALE -20% ja kaikkiin tilauksiin vieläpä ilmainen toimitus! Vain sunnuntaihin 2.10. asti! Hopihop tänne jos ei ole edullista Prismaa kotinurkilla. ;)


///Arabia SALE at Iittala Home Shopping
Arabia series -20% plus free delivery in Finland until Sunday 2.10.11.

Kuvat / photos: Iittala

torstai 29. syyskuuta 2011

Aitokauppa





Tänään avautui uusi lähiruokakauppa Tehtaankadulle! Kaunis ja raikas sisustus sekä lähellä tuotettuja, aitoja, puhtaita ja tuoreita ruokatuotteita. Alueen asukkaille ja lähiruuan ystäville varmasti kauan odotettu kivijalkaputiikki. Suosittelen tsekkaamaan!

///Aitokauppa
New grocery store in Ullanlinna opened today! Simple and fresh interior, pure ja fresh food supplies from local farmers and producers. Check it out!

tiistai 27. syyskuuta 2011

Kulttuurikierros






Kuten tuossa aiemmin kerroinkin, kävin sunnuntaina katsomassa Valokuvataiteen museossa Ulla Jokisalon näyttelyn "Aikomuksia -leikin varjolla". Olipa kannattava reissu! Yllättävän moni valokuvateos sytytti päässäni oivalluksen lampun ja koin pääseväni niihin syvemmälle sisään. Täysin odottamatonta, sillä pitkään aikaan mikään teos Valokuvataiteen museossa ei ole aiheuttanut minussa tällaista reaktiota. Käyn katsomassa lähes kaikki tuon museon näyttelyt ja olen tänäkin vuonna nähnyt siellä paljon upeita valokuvia, mutta oikeastaan mikään ei ole aiheuttanut mielessäni tällaista riemun, haikeuden, surun, ikävän ja onnellisuuden sekamelskaa!
Jokisalon työt eivät pääasiallisesti ole sellaisia, joiden tyyli vetoaisi minuun lainkaan, joten en mennyt näyttelyyn kovinkaan korkein odotuksin. Ehkäpä juuri siksi yllätyin ja vaikutuin niin suuresti. Olisin valmis vakavasti harkitsemaan muutaman työn hankkimista kotiinkin. Onneksi minulla kuitenkin on näyttelystä muistona kirja.

Samalla reissulla tuli nähtyä myös Aki-Pekka Sinikosken "Finnish Teens"-näyttely. Erittäin osuva kuvaus! Niin hyvässä kuin huonossakin valossa.
Museon kaupasta tarttui mukaan tämä Polkka Jamin keittiöpyyhe. Olen katsellut näitä pitkään netissä, mutta nyt osui kohdalle livenä. Saattaapa päätyä kehyksiin kun värit ovat niin herkut.

///Cultural tour
As I told you before I went to see these exhibitions on Sunday. Ulla Jokisalo's "Intentions -Under the Guise of Play" at the Finnish Museum of Photography really surprised me in a very positive way. I found photographs which affected me like no other photo has ever done before. I didn't have high expectations since I'm normally not into this sort of art. So maybe that was the reason why I was so surprised and impressed. When looking at some of the photographs I felt a mixture of joy, melancholy, sorrow, longing and happiness. I could definitely consider having some of those art pieces in my home. Well, at least I have a book about the exhibition as a memory.

I also found this tea towel at the museum shop. It's made by Polkka Jam, a Finnish design duo. I love it's style and the colors!

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Harvinainen vapaus!

































Mulla on vapaa viikonloppu! Siis varmaan ensimmäinen oikea vapaa niin, että saan olla ihan kotosalla. Mieletön vapauden tunne, vaikka muutamat asiat silti stressaa taustalla. Laitan tässä kuitenkin 200% yritystä peliin, että onnistuisin rentoutumaan ja unohtamaan kaikki arkiset paineet hetkeks. Ei ihan maailman helpoin juttu.

Lauantaina heräsin yllättävän pirteänä. Ei ollenkaan mun tapaista. Suunnittelin ja piirtelin sisustusratkaisuja aamupalapöydässä, ja niinhän siinä kävi, että kaiken pähkäilyn jälkeen pääsin parissa kauan rassanneessa asiassa aika hyvään ratkaisuun. Ja eikun tuumasta toimeen: rakentelin kissoille omaa silmääni siedettävällä tavalla miellyttävän hyllyn ylös katonrajaan. Viereen tulee vielä raapimispuu. Kuvia näytän, kunhan systeemi on kunnolla valmis. Se tässä kissaperheen elämässä on ankeinta, että joutuu kotiin sijoittamaan hiekkalaatikon, raapimispuun ja nukkumapaikat. Ei ihan niitä kauneimpia sisustuselementtejä.

Noh, rakentelun ja siivoamisen jälkeen kävin vielä iltalenkillä hengittämässä ihanaa raitista ilmaa. Uskokaa tai älkää, sitä löytyy joskus täältä kantakaupungistakin. ;) Sitten tein ruokaa ja lopuksi katsoin katti kainalossa leffan. Kivvaa!
Ja siitä ruuasta sitten. Arkena en juurikaan ehdi/jaksa kokkailla. Kun ei ole perhettä, niin se ei ole kovin pakollistakaan. Vapaapäivinä, eli liian harvoin nykyään, häärään keittiössä. Piirakat ovat mun lemppareita... ja bravuureita. Kuvissa esittäytyy nyt Poro-purjopiirakka. Lappilaista herkkua, josta olen haaveillut jo ainakin 15 vuotta! Mä olen kasvissyöjä 363 päivää vuodesta. Niinä kahtena jäljelle jäävänä päivänä syön lihaa, mutta en mitä tahansa tehotuotantomoskaa vaan puhdasta lappilaista riistaa: joko poron- tai hirvenlihaa. Sen verran elimistö sietää nautintoja. :)

///

PORO-PURJOPIIRAKKA

taikina:
3dl vehnäjauhoja
150g voita
1 muna
vajaa dl kaura- tai vehnäleseitä

täyte:
200-300g purjoa
100g kylmäsavuporoa (leikkelettä)
200g leipäjuustoa
2,5dl kermaa (tai kermaa+kermaviiliä)
3 munaa
1/2tl yrttisuolaa
mustapippurirouhetta maun mukaan

Nypit vehnäjauhot ja voi murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon leseet. Levitä taikina esim. pyoreään (n. 30cm) vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Paista miedolla lämmöllä purjorenkaita ja suikaloitua poronlihaa. Anna jäähtyä. Kuutioi leipäjuusto. Sekoita kermaa ja munia keskenään vain sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Lisää mausteet.
Levitä purjo-poroseos vuoan pohjalle, levitä päälle juustokuutiot ja lisää kermaseos.

Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

///


Ja nyt rennon sunnuntain viettoon! Viime tipassa vihdoinkin Valokuvataiteen museoon Ulla Jokisalon näyttelyyn ja sen jälkeen Designmuseoon katsastamaan Kaj Frankin näyttely. Taidanpa tämän aurinkoisen päivän kunniaks jättää ratikat väliin ja kävellä..


///Rare freedom!
I have a free weekend! Propably the first one this year. Trying to relax but also get some important stuff done at home. I made this Reindeer pie yesterday. Have been dreaming about it for the last 15 years or so. :)  It's my special meat day today since I'm a vegetarian 363 days of the year.
If you'd like to have the receipe in English, just ask and I'll translate!

Now off to see a couple of exhibitions on the last minute... Kaj Franck's life's work at Design Museum and Ulla Jokisalo's "Intentions -Under the Guise of Play" at the Finnish Museum of Photography.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Vauvakuumetta?

En kestä kun netti on täynnä hauskoja lastenvaatteita ja tarvikkeita. Sietämätöntä! ;)
Muistan vieläkin omasta lapsuudesta kun äiti oli tehnyt mulle pienen punaisen repun. Se oli niin hieno, rakastin sitä! Mini Kånken on niiiin nähty, joten jos mulla olis pieni taapero voisi hän saada tarhareissulle mukaansa tällaisen. ;)

/// Baby fever?
It's almost unbearable that the internet is full of cool clothes and accessories for kids. I still remember from my childhoold when my mom made me the most beautiful red backpack. I just loved it!
Mini Kånken is so out! ;) If I had a kid going to daycare, she/he would take this with them.

torstai 22. syyskuuta 2011

Pehmeitä unelmia



Haluun nää kaikki!! En tietystikään tarvitse yhtään uusia lakanoita kun edellisetkään eivät mahdu kaappiin mut uudistusta kaipaisin. Ja saahan sitä haaveilla!
Minkä valitsisit jos yhden saisit ottaa?

(Kuvat ovat aika surkea pieniä kun en halunnut tinkiä resoluutiosta, mut klikkaa vähän suuremmaks.)
Kuvat valmistajien.

///Soft dreams
I want all of these!! I don't need new sheets of course but I can dream, can't I?
Which one would you pick if you could pick only one?

(Click to enlarge these tiny photos.)
Photos from the brands.

Vulkaanisia hetkiä

Ihanaa! Satu Kettusen Vulkaanisia hetkiä-näyttely on juuri avautunut Galleria Kapinassa.
Galleria löytyy Kalliosta, mutta vain jos tiedät mistä etsiä, sillä osoite on salainen. Jos haluat mennä katsomaan näyttelyä, soita, ja tarkempi sijainti paljastuu. :) Lisätiedot täältä.

///Vulcanic Moments
An exhibition 'Vulcanic Moments' by lovely Satu Kettunen has just opened in Galleria Kapina. You can find the gallery in Kallio, Helsinki, but only if you know where to look for. The address is secret. If you want to see this, call them and you'll find out the exact location. :) More info here but only in Finnish so far.

Photo: Satu Kettunen/Galleria Kapina

tiistai 20. syyskuuta 2011

Habitaren jälkifiilistelyä



















Kävin Habitaressa kuvaamassa Dekon messuosaston. Eikö olekin upea?! Värit ja geometria, nam! Vaan vieläkin herkullisempi livenä. Osaston on suunnitellut lahjakas sisustustoimittaja Susanna Vento. Nämä kuvat ja paljon muuta kivaa löydät myös Dekon upouudelta kansainväliseltä Scandinavian Deko-sivustolta.

/// Habitare -furniture, interior decoration and design fair
I took some photos for Deko magazine of their department at Habitare. Isn't it just dashing?! The colors and the geometrical shapes, yummy! It's been designed by the Deko's own talented style editor Susanna Vento. You can find these photos and a lot of cool things at the new international web page Scandinavian Deko.


Iittala


Ahead!




Aalto yliopiston minimalistisella osastolla oli jänniä keraamisia pöytiä.

Habitare ei ole enää moneen vuoteen räjäyttänyt tajuntaani, koska se täyttyy aina pääasiassa jo moneen kertaan näkemistäni tuotteista. Ihmisille, jotka eivät tarkemmin seuraa alaa, on kokemus toivottavasti mahtava. Minua kiinnostaa yleensä vain ajatuksella suunnitellut messuosastot, kuten tänä vuonna mm. Deko, Iittala, Ahead!, Ekodesign ja eräät oppilaitosten osastot. Niistä löytyi runsaasti oivallusta.
En nyt sen enempää postaa kuvia aiheesta, koska niitä löytyy jo niin monesta sisustusblogista. Aika sama maku siis näyttää meillä Etelä-Suomen bloggaajilla olevan! :)

///
Habitare hasn't blown my mind for many years now, because it's mainly filled up with products that I've already seen so many times. For people who don't actively follow this field the experience is hopefully amazing. I find myself only interested in departments designed with a thought. This year they were for example Deko, Iittala, Ahead!, Ekodesign and some school departments. They really had insights.
I'm not posting more photos of the fair because you can find them in other Finnish interior design blogs. We seem to share similar taste! :)

maanantai 19. syyskuuta 2011

Flunssamörkö leipoi












Olen kipeillyt koko syksyn säännöllisen epäsäännöllisesti. Vähän väliä lämpö nousee ja armoton nuha iskee, mutta koskaan en sairastu kunnolla. Parissa päivässä show on ohi ja jäljelle jää vain väsymys. Sitten taas viikon parin päästä uudestaan sama ralli. Raivostuttavaa.
Perjantaina iski taas tuttu kuvio ja meni monta kivaa juttua viikonloppuna ohi. Töihin piti silti eilen raahautua. Illalla sain vielä itsestäni irti puolukkapiirakan. Siitäkös kuumemittari innostui! Olin ostanut piirakkatarpeet kaverin valmistujaisia varten, jonne en sitten kuitenkaan kyennyt menemään. Flunssamörkö leipoi piirakan, joka on varmaan niin täynnä pöpöjä, että saan syödä kaiken ihan itse! :)

perjantai 16. syyskuuta 2011

OpenHouseHelsinki



Eilen starttasi tämänvuotinen OpenHouseHelsinki. Nyt on taas harvinainen tilaisuus päästä tutustumaan taiteilijoiden työhuoneisiin, upeisiin loft-asuntoihin ja arkkitehtuuriltaan arvokkaisiin rakennuksiin. Itse kävisin ehdottomasti kurkistamassa Aallon ja Kukkapuron ateljeet, loft-asunnot ja Krunikan korttelipihat. Jäänmurtajat olisi ollut myös kiva nähdä. Harmi, että ne menivät tällä kertaa ohi arvonnassa.

torstai 15. syyskuuta 2011

WAU, designia kissoille!

Minulla on ollut etsinnässä uusi kissanvessa jo monta kuukautta. Ahkerasti olen asiaa pähkäillyt. Meillä kun asuu kaksi karvakasaa niin on vessa kovassa käytössä. Mikä tahansa laatikko ei meille kelpaa eikä sen sisältökään. Olen kokeillut jos jonkinlaista ja merkkistä hiekkaa; mikrohiekkaa, kristallihiekkaa, niiden sekoitusta sekä puupellettiä. Mikään ei tunnu sopivalta mun vaatimuksille, joiden mukaan vessa ei saa haista, sitä ei tarvitse tyhjentää joka päivä, hiekka ei saa kastua niin, että se sotkee tassut eikä se saa kulkeutua tassuissa ympäri asuntoa. Itse vessan taas täytyy olla riittävän iso, että tuo paksumpi kollikin mahtuu sisälle hyörimään, mutta kuitenkin sen verran pieni, ettei se ole kaiken huomion keskipisteenä. Vessalaatikon pitäisi tietysti olla myös siedettävä ulkonäöltään, mitä ne eivät yleensä koskaan ole. Hajujen, luonnollisesti minimaalisten sellaisten, pitäisi pysyä aina vessan sisällä ja laatikon pitäisi olla helposti avattavissa, tyhjennettävissä ja puhdistettavissa. Siinäpä haasteita kerrakseen! Huoh.

Nykyinen vessa on siedettävä väritykseltään, tumma/vaalea harmaa, ja laadukas materiaaliltaan. Sinänsä siis ihan kelpo yksilö vaan ei mikään kaunotar kuitenkaan. Ensin suunnittelin rakentavani uuden vessan itse. Piirustuksetkin sain jo "vessamökistä" tehtyä ja ehdin olla hetken tyytyväinen ratkaisuun. Toteutus kuitenkin kaatui viitseliäisyyteen ja ajan puutteeseen. Tajusin myös, että kaikki ongelmat eivät kuitenkaan sillä ratkea. Lopulta päätin vaihtaa vessan paikkaa kokonaan. Piilottaa sen jonnekin, mistä vain kissat ja minä tarvittaessa sen löydämme. Siinä vaiheessa kuvioihin astui kulmamalli. Mikään muu ei sinne piiloon mahdu. No, niitä kulmamalleja ei sitten löydy juurikaan mistään. Ne pari hassua, jotka onnistuin netin kätköistä kaivamaan, olivat tietysti jotain aivan kamalan rumia. Miksi värit ovat aina pinkki, vihreä, sininen ja viininpunainen? Yök. Eikö kissojen omistajilla ole mitään vaatimuksia?

No mutta, nyt siis kaiken tämän vuodatuksen jälkeen saan kertoa, että erittäin sopiva vaihtoehto löytyi lopultakin! Tämä upea laatikko on Modcat-kissanvessa. Yksinkertaisen kaunis ja vieläpä mun lempiväreissä. Ja mikä parasta, ei näytä vessalta alkuunkaan. Sen ideakin vaikuttaa toimivalta, mikäli mikrohiekassa pitäydyn. Huippua! Jälkimmäinen Booda Dome Clean Step on myös vaihtoehto ja vakaassa harkinnassa, koska sekin vaikuttaa fiksulta ja mikä parasta, on puolet halvempi kuin tämä kauniimpi versio. On se vaan kumma, että perusvessa lähtee alta kolmen kympin, mutta yksinkertaisen tyylikkäästä muotoilusta saa maksaa satasen lisää.




















  Vieläköhän meillä menee tässä asiassa käytännöllisyys esteettisyyden edelle..? ;)


Edit 24.9.11: Lisään tässä vielä lukijan vinkin ansiosta pari tyylikästä Kenzin vessamallia, jotka nekin vois meidän piilonurkkaan kelvata. Hinta vain on näissäkin vielä älyttömämpi, joten käsistään kätevä tekee tällaisen laatikon kyllä helposti itse!


Kuvat valmistajien.